Veganistische gevulde paprika’s zijn een smaakvol, kleurrijk en voedzaam gerecht, perfect voor veganisten en mensen die op zoek zijn naar een gezond, plantaardig alternatief. Dit eenvoudig te bereiden recept zit boordevol heerlijke smaken en is ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie!
Recept voor Veganistische Gevulde Paprika’s:
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 4 grote rode, gele of oranje paprika’s
- 300 gram veganistisch gehakt of 1 blik (400 gram) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje gekookte rijst (witte, bruine of quinoa)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram veganistische geraspte kaas (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika’s opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg het veganistische gehakt of de kikkererwten toe aan de pan en bak het 5-7 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en peper.
- Roer de gekookte rijst en tomatenblokjes door het veganistische gehakt- of kikkererwtenmengsel. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Vul de paprika’s met het veganistische gehakt-rijstmengsel of het kikkererwten-rijstmengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Als je veganistische kaas wilt toevoegen, strooi deze dan over de paprika’s en laat nog 5 minuten bakken, of tot de kaas gesmolten is.
- Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor het serveren.
Geniet van dit heerlijke veganistische gevulde paprika recept en deel het met je vrienden en familie op sociale media. Vergeet niet om dit recept te bewaren op je