Zoete gevulde paprika’s met couscous en rozijnen: een verrassend en lekker bijgerecht.

Zoete gevulde paprika’s met couscous en rozijnen:

Ingrediënten:

  • 4 grote zoete paprika’s
  • 1 kopje couscous
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 kopje rozijnen
  • 1/2 kopje amandelen, grof gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaden en het witte gedeelte.
  3. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 5 minuten.
  5. Voeg de rozijnen, amandelen, paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan en bak deze nog eens 3-4 minuten tot alles goed gemengd is.
  6. Roer de gekookte couscous door het mengsel in de pan.
  7. Vul de paprika’s met het couscous-rozijnen-amandel mengsel en plaats ze in een ovenschaal.
  8. Bak de gevulde paprika’s gedurende 25-30 minuten tot ze zacht zijn en de vulling licht goudbruin is.