Zoete gevulde paprika’s met couscous en rozijnen:
Ingrediënten:
- 4 grote zoete paprika’s
- 1 kopje couscous
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1/2 kopje rozijnen
- 1/2 kopje amandelen, grof gehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaden en het witte gedeelte.
- Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 5 minuten.
- Voeg de rozijnen, amandelen, paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan en bak deze nog eens 3-4 minuten tot alles goed gemengd is.
- Roer de gekookte couscous door het mengsel in de pan.
- Vul de paprika’s met het couscous-rozijnen-amandel mengsel en plaats ze in een ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika’s gedurende 25-30 minuten tot ze zacht zijn en de vulling licht goudbruin is.