Vegan gevulde paprika’s met quinoa, spinazie en champignons:
Ingrediënten:
- 4 grote paprika’s
- 1 kopje quinoa
- 2 kopjes verse spinazie, fijngesneden
- 1 doosje champignons, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaden en het witte gedeelte.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak deze nog eens 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de fijngesneden spinazie toe en bak deze nog 2-3 minuten totdat deze is geslonken.
- Roer de gekookte quinoa door het mengsel in de pan.
- Vul de paprika’s met het quinoa-spinazie-champignon mengsel en plaats ze in een ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika’s gedurende 25-30 minuten tot ze zacht zijn en de vulling licht goudbruin is.