Vegan gevulde paprika’s met quinoa, spinazie en champignons: een gezonde en smaakvolle maaltijd.

Vegan gevulde paprika’s met quinoa, spinazie en champignons:

Ingrediënten:

  • 4 grote paprika’s
  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes verse spinazie, fijngesneden
  • 1 doosje champignons, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaden en het witte gedeelte.
  3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 5 minuten.
  5. Voeg de champignons toe en bak deze nog eens 5 minuten tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de fijngesneden spinazie toe en bak deze nog 2-3 minuten totdat deze is geslonken.
  7. Roer de gekookte quinoa door het mengsel in de pan.
  8. Vul de paprika’s met het quinoa-spinazie-champignon mengsel en plaats ze in een ovenschaal.
  9. Bak de gevulde paprika’s gedurende 25-30 minuten tot ze zacht zijn en de vulling licht goudbruin is.