Vegan Gevulde Paprika’s met Quinoa en Zwarte Bonen

Recept voor Vegan Gevulde Paprika’s met Quinoa en Zwarte Bonen:

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 4 grote paprika’s (rood, geel of groen), gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 1 kopje quinoa, ongekookt
  • 1 blikje zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes, komijnpoeder, chilipoeder en paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen.
  5. Voeg de gekookte quinoa en zwarte bonen toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg de paprikahelften op een bakplaat en vul ze met het quinoa-bonen mengsel.
  7. Bak de paprika’s gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht zijn en de vulling is opgewarmd en licht gebruind.
  8. Serveer warm en geniet van deze heerlijke vegan gevulde paprika’s!

Tips:

  • Voeg naar smaak extra kruiden toe, zoals oregano of basilicum, voor extra smaak.
  • Serveer met een frisse salade of knapperig brood voor een volledige maaltijd.
  • Je kunt de paprika’s van tevoren vullen en in de koelkast bewaren tot het tijd is om ze te bakken.

Eet smakelijk!