Recept voor Vegan Gevulde Paprika’s met Linzen en Spinazie:
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 4 grote paprika’s (rood, geel of groen), gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
- 1 kopje groene linzen, ongekookt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 3 kopjes verse spinazie
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de gekookte linzen, komijnpoeder, korianderpoeder, gerookt paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen.
- Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roer deze door het linzenmengsel tot de spinazie geslonken is.
- Leg de paprikahelften op een bakplaat en vul ze met het linzen-spinazie mengsel.
- Bak de paprika’s gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht zijn en de vulling is opgewarmd en licht gebruind.
- Serveer warm en geniet van deze heerlijke vegan gevulde paprika’s!
Tips:
- Voeg naar smaak extra kruiden toe, zoals kurkuma of gemberpoeder, voor extra smaak.
- Serveer met een frisse salade of knapperig brood voor een volledige maaltijd.
- Je kunt de paprika’s van tevoren vullen en in de koelkast bewaren tot het tijd is om ze te bakken.
Eet smakelijk!