Vegan Gevulde Paprika’s met Linzen en Spinazie

Recept voor Vegan Gevulde Paprika’s met Linzen en Spinazie:

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 4 grote paprika’s (rood, geel of groen), gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 1 kopje groene linzen, ongekookt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 3 kopjes verse spinazie
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de gekookte linzen, komijnpoeder, korianderpoeder, gerookt paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen.
  5. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roer deze door het linzenmengsel tot de spinazie geslonken is.
  6. Leg de paprikahelften op een bakplaat en vul ze met het linzen-spinazie mengsel.
  7. Bak de paprika’s gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht zijn en de vulling is opgewarmd en licht gebruind.
  8. Serveer warm en geniet van deze heerlijke vegan gevulde paprika’s!

Tips:

  • Voeg naar smaak extra kruiden toe, zoals kurkuma of gemberpoeder, voor extra smaak.
  • Serveer met een frisse salade of knapperig brood voor een volledige maaltijd.
  • Je kunt de paprika’s van tevoren vullen en in de koelkast bewaren tot het tijd is om ze te bakken.

Eet smakelijk!