Vegan gevulde paprika’s met bulgur en linzen: een smaakvol en voedzaam gerecht.

Vegan gevulde paprika’s met bulgur en linzen:

Ingrediënten:

  • 4 grote paprika’s
  • 1 kopje bulgur
  • 1 blik linzen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaden en het witte gedeelte.
  3. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, en wortel toe en bak deze 5 minuten.
  5. Voeg de linzen, komijn, paprikapoeder, kurkuma, kaneel, zout en peper toe en roer goed door.
  6. Roer de gekookte bulgur door het mengsel in de pan.
  7. Vul de paprika’s met het bulgur-linzenmengsel en plaats ze in een ovenschaal.
  8. Bak de gevulde paprika’s gedurende 25-30 minuten tot ze zacht zijn en de vulling licht goudbruin is.