Vegan gevulde paprika’s met bulgur en linzen:
Ingrediënten:
- 4 grote paprika’s
- 1 kopje bulgur
- 1 blik linzen
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 wortel, fijngesneden
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaden en het witte gedeelte.
- Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, en wortel toe en bak deze 5 minuten.
- Voeg de linzen, komijn, paprikapoeder, kurkuma, kaneel, zout en peper toe en roer goed door.
- Roer de gekookte bulgur door het mengsel in de pan.
- Vul de paprika’s met het bulgur-linzenmengsel en plaats ze in een ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika’s gedurende 25-30 minuten tot ze zacht zijn en de vulling licht goudbruin is.