Vegan Gevulde Paprika’s: Kleurrijk en Vol Smaak

Recept voor Vegan Gevulde Paprika’s:

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 grote paprika’s (rood, geel of groen), gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 1 kopje quinoa, ongekookt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 1/2 kopje gehakte verse peterselie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de courgette en aubergine toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de zwarte bonen en maïs toe en roer om te combineren.
  5. Voeg de gekookte quinoa, peterselie, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe aan het groentemengsel. Roer alles goed door elkaar.
  6. Vul de halve paprika’s met het groentemengsel en druk het mengsel voorzichtig in de paprika’s.
  7. Leg de gevul
  8. de paprika’s op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. 8. Bak de paprika’s gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht zijn en de vulling is opgewarmd en licht gebruind.
  9. Serveer warm en geniet van deze heerlijke vegan gevulde paprika’s!
  10. Tips:
  11. Voeg naar smaak extra kruiden toe, zoals oregano of basilicum, voor extra smaak.
  12. Serveer met een frisse salade of knapperig brood voor een volledige maaltijd.
  13. Je kunt de paprika’s van tevoren vullen en in de koelkast bewaren tot het tijd is om ze te bakken.
  14. Eet smakelijk!