Recept voor Vegan Gevulde Paprika’s:
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 grote paprika’s (rood, geel of groen), gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
- 1 kopje quinoa, ongekookt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
- 1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik maïs, uitgelekt
- 1/2 kopje gehakte verse peterselie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de courgette en aubergine toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de zwarte bonen en maïs toe en roer om te combineren.
- Voeg de gekookte quinoa, peterselie, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe aan het groentemengsel. Roer alles goed door elkaar.
- Vul de halve paprika’s met het groentemengsel en druk het mengsel voorzichtig in de paprika’s.
- Leg de gevul
- de paprika’s op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. 8. Bak de paprika’s gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht zijn en de vulling is opgewarmd en licht gebruind.
- Serveer warm en geniet van deze heerlijke vegan gevulde paprika’s!
- Tips:
- Voeg naar smaak extra kruiden toe, zoals oregano of basilicum, voor extra smaak.
- Serveer met een frisse salade of knapperig brood voor een volledige maaltijd.
- Je kunt de paprika’s van tevoren vullen en in de koelkast bewaren tot het tijd is om ze te bakken.
- Eet smakelijk!