Recept voor Gevulde Puntpaprika’s met Quinoa en Groenten:
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 4 puntpaprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
- 1 kopje quinoa, ongekookt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/2 kopje geraspte vegan kaas
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de courgette, rode paprika, oregano, zout en peper toe aan de pan en bak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de gekookte quinoa toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
- Leg de paprikahelften op een bakplaat en vul ze met het quinoa-groentenmengsel.
- Bestrooi de gevulde paprika’s met de geraspte vegan kaas.
- Bak de paprika’s gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten en licht gebruind is.
- Serveer warm en geniet van deze heerlijke gevulde puntpaprika’s!
Tips:
- Experimenteer met verschillende groenten en kruiden om het gerecht aan te passen aan jouw smaak.
- Je kunt dit gerecht ook van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren tot het tijd is om het te bakken.
- Serveer met een frisse salade of als bijgerecht bij een hoofdgerecht.
Eet smakelijk!