Gevulde Puntpaprika’s met Quinoa en Groenten

Recept voor Gevulde Puntpaprika’s met Quinoa en Groenten:

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 4 puntpaprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 1 kopje quinoa, ongekookt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/2 kopje geraspte vegan kaas
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de courgette, rode paprika, oregano, zout en peper toe aan de pan en bak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten zacht zijn.
  5. Voeg de gekookte quinoa toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  6. Leg de paprikahelften op een bakplaat en vul ze met het quinoa-groentenmengsel.
  7. Bestrooi de gevulde paprika’s met de geraspte vegan kaas.
  8. Bak de paprika’s gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten en licht gebruind is.
  9. Serveer warm en geniet van deze heerlijke gevulde puntpaprika’s!

Tips:

  • Experimenteer met verschillende groenten en kruiden om het gerecht aan te passen aan jouw smaak.
  • Je kunt dit gerecht ook van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren tot het tijd is om het te bakken.
  • Serveer met een frisse salade of als bijgerecht bij een hoofdgerecht.

Eet smakelijk!