Gevulde paprika’s met vis zijn een smaakvol, kleurrijk en voedzaam gerecht, perfect voor visliefhebbers en iedereen die op zoek is naar een gezond en verrukkelijk alternatief. Dit eenvoudig te bereiden recept zit boordevol heerlijke smaken en is ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie!
Recept voor Gevulde Paprika’s met Vis:
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 4 grote rode, gele of oranje paprika’s
- 300 gram verse zalmfilet of tonijnfilet, in kleine blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje gekookte rijst (witte of bruine rijst)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel dille
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram geraspte kaas (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika’s opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de in blokjes gesneden vis toe aan de pan en bak deze 3-5 minuten, of tot de vis bijna gaar is. Breng op smaak met dille, paprikapoeder, zout en peper.
- Roer de gekookte rijst en tomatenblokjes door het vismengsel. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Vul de paprika’s met het vis-rijstmengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Als je kaas wilt toevoegen, strooi deze dan over de paprika’s en laat nog 5 minuten bakken, of tot de kaas gesmolten is.
- Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor het serveren.
Geniet van dit heerlijke gevulde paprika recept met vis en deel het met je vrienden en familie op sociale media. Vergeet niet om dit recept te bewaren op je favoriete receptenplatform en laat ons weten wat je ervan vindt in de comments!