Recept voor Gevulde Paprika’s met Kip:
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 4 grote rode, gele of oranje paprika’s
- 300 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje gekookte rijst (witte of bruine rijst)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram geraspte kaas (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika’s opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en peper.
- Roer de gekookte rijst en tomatenblokjes door het kipmengsel. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Vul de paprika’s met het kip-rijstmengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Als je kaas wilt toevoegen, strooi deze dan over de paprika’s en laat nog 5 minuten bakken, of tot de kaas gesmolten is.
- Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor het serveren.
Geniet van dit heerlijke gevulde paprika recept met kip en deel het met je vrienden en familie op sociale media