Gevulde Paprika’s met Kip: Heerlijk, Voedzaam en Makkelijk te Maken

Recept voor Gevulde Paprika’s met Kip:

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 4 grote rode, gele of oranje paprika’s
  • 300 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje gekookte rijst (witte of bruine rijst)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika’s opzij.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en peper.
  5. Roer de gekookte rijst en tomatenblokjes door het kipmengsel. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
  6. Vul de paprika’s met het kip-rijstmengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal.
  7. Bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Als je kaas wilt toevoegen, strooi deze dan over de paprika’s en laat nog 5 minuten bakken, of tot de kaas gesmolten is.
  8. Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor het serveren.

Geniet van dit heerlijke gevulde paprika recept met kip en deel het met je vrienden en familie op sociale media