Gevulde Paprika’s met Feta: Heerlijk, Kleurrijk en Snel te Bereiden

Recept voor Gevulde Paprika’s met Feta:

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 4 grote rode, gele of oranje paprika’s
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje gekookte rijst (witte of bruine rijst)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika’s opzij.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Roer de gekookte rijst, tomatenblokjes, oregano en basilicum door het uimengsel. Laat het geheel 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de verkruimelde feta toe. Roer voorzichtig om te mengen.
  6. Vul de paprika’s met het feta-rijstmengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal.
  7. Bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de paprika’s zacht zijn en de vulling goed verwarmd is.
  8. Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor het serveren.

Geniet van dit heerlijke gevulde paprika recept met feta en deel het met je vrienden en familie op sociale media.