Recept voor Gevulde Paprika’s met Feta:
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 4 grote rode, gele of oranje paprika’s
- 200 gram feta, verkruimeld
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje gekookte rijst (witte of bruine rijst)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika’s opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Roer de gekookte rijst, tomatenblokjes, oregano en basilicum door het uimengsel. Laat het geheel 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de pan van het vuur en voeg de verkruimelde feta toe. Roer voorzichtig om te mengen.
- Vul de paprika’s met het feta-rijstmengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de paprika’s zacht zijn en de vulling goed verwarmd is.
- Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor het serveren.
Geniet van dit heerlijke gevulde paprika recept met feta en deel het met je vrienden en familie op sociale media.