Gevulde paprika’s zijn een kleurrijk, smakelijk en voedzaam gerecht dat zowel vegetariĆ«rs als vleeseters zal bekoren. Dit recept voor gevulde paprika’s is eenvoudig te bereiden en zit boordevol heerlijke smaken. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie!
Recept voor Gevulde Paprika’s:
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 4 grote rode, gele of oranje paprika’s
- 300 gram rundergehakt (of vegetarisch gehakt voor een vegetarische optie)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje gekookte rijst (witte of bruine rijst)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram geraspte kaas (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika’s opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en peper.
- Roer de gekookte rijst en tomatenblokjes door het gehaktmengsel. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Vul de paprika’s met het gehakt-rijstmengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Als je kaas wilt toevoegen, strooi deze dan over de paprika’s en laat nog 5 minuten bakken, of tot de kaas gesmolten is.
- Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor het serveren.
Geniet van dit heerlijke gevulde paprika recept en deel het met je vrienden en familie op sociale media. Vergeet niet om dit recept te bewaren op je favoriete receptenplatform